Klaar voor vertrek - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Julia Alkemade - WaarBenJij.nu Klaar voor vertrek - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Julia Alkemade - WaarBenJij.nu

Klaar voor vertrek

Door: juliaalkemade

Blijf op de hoogte en volg Julia

25 April 2012 | Argentinië, Buenos Aires

De laatste week school in bijna voorbij en ik ben al in volle voorbereiding bezig voor mijn reis van 1,5 maand met Liselot Berger. Ik vlieg zaterdag naar Salta (noorden van Argentinie) en daar ontmoet ik Liselot, Inez en Hannah. We blijven hier een paar dagen en daarna reis ik met Lot verder naar Peru en Bolivia. Inez gaat terug naar BA want haar reis zit er dan weer op en Hanah gaat door naar Iguazu.

De afgelopen weken heb ik nog veel gedaan. Doordeweeks gewoon naar school en in het weekend uit in de grote clubs in BA. Vrijdag was DJ CHUCKIE (nederlandse DJ) in Crobar en nadat ik heerlijk had gekookt voor 7 personen zijn we daar heen gegaan en het was een supervette avond. Het leek wel een festival. Een klein praatje achteraf met de coole DJ die een cigarillo staat te paffen voor de deur. Verder slaan we de ‘After office borrels’ op de woensdag hier niet over. Dan komen alle sexy en knappe Argentijnen (het valt een beetje tegen eigenlijk) uit hun werk in pak naar een bar of club om lekker te eten en wat te drinken. Rond een uurtje of 12 gaan de tafels en stoelen aan de kant en dan kan het dansen beginnen. Om 2 uur gaat iedereen naar huis want volgende dag moeten ze gewoon weer vroeg op. We waren hiervoor naar Boutique gegaan, dit was vroeger een museum en het zag er super mooi uit. Grote ruimte met balkonnetjes aan de zijkant waar iedereen lekker zat te genieten van een hapje en een drankje. Volgende dag gewoon weer op school natuurlijk en aan de slag.

Ik heb nog een paar dagen te gaan op school en in de mega stad waar ik eigenlijk helemaal niet weg wil. Laatste dingen moet gekocht worden deze week en nog even lekker uiteten en genieten van het mooie weer. Dat mooie weer is helaas het weekend omgeslagen. Alhoewel het zonnetje heerlijk schijnt is het maar tussen de 15 en 19 graden ipv tussen de 25 en 28 graden. Een groot verschil en dus veel verkouden mensen, snotneuzen en kleine griepjes en ik moet er ook aan geloven. De vesten, truien en lange broeken gaan weer uit de kast en zelfs de mutsen en handschoenen zijn weer tevoorschijn gekomen onder de colombianen en plaatselijke bevolking. Dat gaat mij iets te ver maar het is hier nu echt WINTER!

Daarnaast heb ik mezelf nog een beetje verwend en ben ik samen met Renee naar de beauty salon geweest om is even mijn voeten te voorzien van een lekker pedicure voordat ik alleen nog maar aan het lopen ben. Het was een geweldige middag, lekker meidendagje. Ook moet ik maar is mijn backpack gaan inpakken en kijken wat wel en niet mee kan, maar gelukkig is het aantal kledingstukken dat ik hier heb heel schaars.

Entonces, het echte avontuur gaat bijna beginnen. Afgelopen weekend al even gekeken of alles in mijn oh zo mooie backpack zou gaan passen en eigenlijk viel het me heel erg mee. Wat ik mee wil nemen, past er allemaal in maar het gewicht op mijn rug viel me zwaar tegen. Het hoort er allemaal bij en ik weet zeker dat het een super ervaring gaat worden. Leven uit een backpack, geen luxe, ik voel me een beetje zoals de ‘Echte meisjes op zoek naar zichzelf’ haha.

Ik heb er echt ontzettend veel zin in en ben heel benieuwd wat ik allemaal te zien krijg in die landen bovenin Zuid-Amerika. Overigens is het daar wel lekker weer en gewoon rond de 30 graden. Seria una buena experiencia!

Ik hou jullie op de hoogte.

Besos xx

• 25 April 2012 - 17:33

JuulB:

Joohooo
    Juuul heel veel plezier met reizen!
    Wat een aanstellers zeg dat ze nu met muts buitenlopen haha
    Kom maar weer snel naar nederland jij

Xxx Julia B

• 26 April 2012 - 01:07

Julia Alkemade:

Haha, het is wel echt koud. Zelfs de openhaard staat nu lekker te branden. Heel fijn als je vanuit de koude buitenlucht naar binnen loopt, echt een sauna haha. Kom over 50 dagen terug xxx

• 26 April 2012 - 08:14

Don Rudolfo:

Nee hoor ik ben helemaal niet jaloers.

Hier nat, koud en wind.

Leuk dat foto album. Wat is het toch al direct leuker als de zon schijnt.

Stijns duim lag uit de kom. Niet meer sporten voor de man dit schooljaar.
    Veel plezier op reis.
    Doe je voorzichtig,

Een bezorgde oom.

• 26 April 2012 - 08:18

Joyce:

spannend ! doe alsjeblieft voorzichtig.
    dikke kus, jo

• 26 April 2012 - 09:35

Brigitte:

Lieve Juul, heel veel plezier en vooral niet met vreemde mannen praten. Vreemde vrouwen trouwens ook niet!! En nu maar gebruik maken van al je geleerde Spaans! xx De Bultjes en een goede reis

• 26 April 2012 - 15:35

Renee:

Juul heel veel plezier en doe voorzichtig hoop dat je trektocht net zo leuk gaat worden als BA was!!!!! liefs renee

• 26 April 2012 - 19:28

Desi:

Hoi Juul
    Gaat het echt gebeuren! Heel veel plezier en doe vooral voorzichtig maar maak er een top tijd van!
    Heel veel plezier,Juul!
    Desi xxx