Esta muy muy bien!! - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Julia Alkemade - WaarBenJij.nu Esta muy muy bien!! - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Julia Alkemade - WaarBenJij.nu

Esta muy muy bien!!

Door: juliaalkemade

Blijf op de hoogte en volg Julia

15 Februari 2012 | Argentinië, Buenos Aires

BA, wat een wereldstad!! Het is niet normaal gaaf en ik heb nog niet eens alles gezien. Het mooie en soms iets te warme weer maakt het extra leuk.

Afgelopen week zijn we in Recoletta geweest. Hier is el cementario con la tube de Evita Perron. De begraafplaats leek wel een dorp. Er stonden huge soorten huizen met beelden en teksten erop. Het graf van Evita was eigenlijk niet heel bijzonder maar toch een bezoekje waardig. Naast de begraafplaats is een mega shopping mall met hele mooie winkels en met 6 chicas ben je daar natuurlijk niet zomaar weg. Verder hebben we een wandeling door Palermo Soho gemaakt, een wijk naast Belgrano (waar ik zit) met ook allemaal hele leuke kleine winkeltjes en gezellige terrasjes. Zaterdag zijn we met bijna de hele school naar Tigre geweest. We hebben hier een boottocht gemaakt door de delta en daarna over de Puerto de Frutos gelopen. Dit is een markt van fruit maar dat is al een aantal jaren een gewone markt geworden met vooral dingen voor in huis. 's Avonds zijn we uit geweest in Kika, dit is een mega club en we hebben het weer voor elkaar gekregen om in de VIP te mogen staan. Het was een super mooie avond maar zondag kwam er niet echt heel veel meer op gang.

Willem is ook aangekomen en het is een gezellige boel hier in het hostel!

Maandag weer naar school en de spaanse lessen worden steeds ingewikkelder. Ik moet er wel een beetje aan trekken en af en toe is even mijn aantekeningen doornemen. Maar omdat ik samen met 5 chicas 's ochtends les heb, kunnen we veel doen in de middag. We zijn naar El Ateneo geweest. Dit was vroeger een super mooi theater maar dat is nu een boekenwinkel geworden met een cafe op het podium. Ook weer iets wat we af kunnen vinken. Daarna samen met Inez nog even gaan shoppen op Avenida Santa Fe waar hele kleine en goedkope winkeltjes zijn. Gisteravond zijn we met de Pub Crawl Buenos Aires in Palermo Hollywood uitgeweest en we waren vandaag gewoon op school.

Dit weekend hebben we een extra lang weekend want het is carnaval tot volgend weekend en we gaan zo iets leuks doen! Ik kijk er heel erg naar uit. We hebben maadag en dinsdag vrij we gaan naar de Iguazu watervallen. Een busritje van 18 uur maar het moet helemaal de moeite waard zijn. Het zijn de mooiste watervallen van de wereld en je kan ze vanaf Argentinie en Brazilie zien.

Ik laat jullie weten hoe mijn weekend is geweest en dan zitten er ook al weer 3 weken op, time flies!

X

• 15 Februari 2012 - 19:39

Charlotte:

He Juultje,

Klinkt allemaal super! Hoorde van je mams dat er even gezocht moest worden naar de juiste huisvesting maar dat je nu goed zit. Geniet ervan hoor, echt een spectaculaire ervaring lijkt me! Kussen van ons allemaal

• 16 Februari 2012 - 08:20

Joyce:

wat fijn dat je het zo naar je zin hebt. Als ik het lees dan zou ik zo ook een ticket naar BA willen boeken.
    Geniet maar lekker, hier in nederland is de vorst achter de rug en hebben we grijs, regenachtig weer ! Dit weekend ook in Nederland carnaval dus de jongens trekken allen naar het zuiden. Ook gezellig.
    heel veel liefs, dikke kus en doe voorzichtig. Jo

• 20 Februari 2012 - 05:43

juuultjeeeeeee lieff wat klinkt het allemaal leuk en vet:) jij hebt het geluk van het mooie weer want hier is het dus vaak grauw jaa daar kwamen we hier niet voor he aber ja komt goedddd vind super grappig om die verhalen te lezen en dan te bedenken dat we eerste met z'n alle in Cambridge zaten. jij en will daar jor ik en fre in aus en emms en marr gaan naar afrikaa alleeen juul moet nog naar een van de landen vliegen hihi Geniet met een hoofdletter G en voordat fre en ik gaan reizen gaan we nog even skypen met jou will fre en ik hihih dikke knuffel affman

• 22 Februari 2012 - 08:44

Anita:

Jeetje Juul, dat je nog tijd hebt om te studeren tussen alle uitjes in.
    Wat leuk wat jij allemaal meemaakt!
    Geniet en kijk uit.
    Liefs, axx