Llueve en BA
Door: juliaalkemade
Blijf op de hoogte en volg Julia
01 Februari 2012 | Argentinië, Buenos Aires
Het regent sinds de middag zo muchos dat ik dacht, laat ik maar nog even een update geven van hoe het nu allemaal gaat na een klein beetje ellende.
Zaterdag zijn we naar La Boca geweest. Dit is een nogal toeristisch stadje maar natuurlijk wel de moeite waard om er even geweest te zijn. Het was een uur rijden met de bus. La Boca is vooral bekend van de kleurijke huisjes en natuurlijk La Boca Juniors, het blauw/gele stadion en als er gespeeld wordt, beweegt het hele stadion mee. Zondag zijn we naar Parque Norte gegaan. Dit is een mega zwembad waar ongeveer heel BA naar uitrukt om even af te koelen van het warme weer. Eerst een keuring van handen, voeten en luizencontrole en daarna mag je het zwembad binnen.
Maandag was dan mijn eerste lesdag. Om half 9 kwam ik op school aan en heb ik alles met mijn kamer geregeld en na nog wat onderhandelen is dan nu eindelijk alles bevestigd. Ik zit in de klas met 6 mensen, waarvan 1 Koreaan. De docenten zijn heel aardig en doen hun best om ons het spaans te leren. De eerste was het best wel lastig maar je moet je goed concentreren en dan lukt het wel. Ik heb deze week van 2 tot 6 uur les en volgende week heb ik in de ochtend les. De school heeft een hele relaxte sfeer en iedereen is heel aardig. Maandagavond zijn we naar La Bomba de Tiempo gegaan met een grote groep van school. Het was in Konex en er werd muziek gemaakt met trommels, drums en uiteindelijk nog een viool en een saxofoon. Het was erg leuk om dat te zien.
Gister en vandaag valt het weer behoorlijk tegen. Het is niet koud maar het regent sinds half 7 keihard. Morgen hopen dat het mooier weer is.
Ik heb deze halve week al heel veel geleerd alleen het praten is nog wel lastig. Het luisteren is een stuk makkelijker omdat je veel woorden herkent.
Mis amigos, es suficiente por hoy.
Ciao xx
02 Februari 2012 - 00:58
Julia Alkemade:
:) -
02 Februari 2012 - 01:04
Affie:
Juuul wat klinkt het leuk!!!! Hier is het weer ook om te janken hahaha snel skype, dikke knufff -
02 Februari 2012 - 12:17
Noor:
Lief klinkt allemaal ontzettend spannend, geniet er van, heel snel skypen!!!!xx